2009. december 18., péntek

Vajdasági sós


Na mindjárt itt a karácsony lehet sütkérezni(na nem a vízparton) , én ugye nagyon szeretek, és itt egy általam már többször kipróbált és bevált recept és nagyon finom.

Vajdasági sós

Tészta: 80 dkg lisztet 2 dl olajjal egy tálban elkeverünk, 1 evőkanál cukrot 1 élesztővel kevés langyos tejjel felfuttatunk, hozzákeverjük a liszthez, majd fél liter langyos tejjel összegyúrjuk. 4 cipót formázunk belőle. (Kenyérsütő gépben is lehet, csak beletesszük a hozzávalókat megdagasztjuk, keleszteni nem szükséges)
Elkészítjük a tölteléket: 1 Ráma margarin, 3 tojás sárgája egy jó evőkanál só habosra keverjük.
A cipókat egyenként téglalappá nyújtjuk megkenjük őket a krémmel és beigliszerűen felcsavarjuk. A felcsavart tésztát jól lelapítjuk és háromszög alakra felvágjuk, tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük egy felvert tojással amibe piros paprikát szórunk, majd sajt, köménymag, szezámmag ízlés szerint mehet a tetejére. 180 fokos sütőben megsütjük, na és ilyen lesz, mint ahogy a kép is mutatja:)

Nincsenek megjegyzések:

Picit rólam